PvdA fractie Slotervaart valt uiteen!

De schijver en journalist Joost Niemöller schreef vandaag een duidelijk artikel op zijn weblog over de rare situatie binnen de PvdA Slotervaart nu weer een fractielid afhaakt en met een eigen lijst mee gaat doen aan de verkiezingen. Kijk ook even op zijn site voor meerdere reacties!

 

De omstreden PvdA Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch blijkt alleen nog in het zadel te zitten omdat zijn partij sjoemelt met de eigen statuten. Eén van de PvdA fractieleden is namelijk tegelijk lid van een andere partij. En juist die ene helpt Marcouch nog aan zijn wankele meerderheid in de stadsdeelraad. Tegen de partijregels dus. Het is nog niemand opgevallen.

August Allebeeplein

August Allebeeplein

Er staat een opmerkelijke naam op een van de kieslijsten bij de gemeenteraadsverkiezingen: Hassan Kattouss, te Amsterdam. Samen met twee andere namen bij een groep die zich ‘Lijstnummer 19’ noemt.

Hassan Kattouss? Is dat niet dezelfde Hassan Kattouss die ook in de PvdA fractie in Stadsdeel Slotervaart zit? Die destijds tegen de homonota van Marcouch stemde? Die uiteindelijk toch onder dwang van Marcouch moest inbinden na veel publiciteit?

We hebben Kattouss maar even gebeld. Ja hoor. Een en dezelfde. Kattouss: “Ik heb vier jaar ervaring in stadsdeel Slotervaart bij de PvdA. We hebben trouwens als Lijst 19 een heel mooi programma met veel punten. Onder andere over veiligheid. Ik zal het u wel even toesturen.”

“Maar wacht nou es even, mijnheer Kattouss,” werpen we tegen: “U kunt toch niet politiek bedrijven voor de PvdA èn voor uw Lijst 19? Dat zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen toch concurrenten van elkaar?'”

Volgens Kattouss moeten we dat genuanceerd zien: “Ik ben nog maar voor twee raadsvergaderingen bij de PvdA in Slotervaart. Dat mag.”

“Dat mag? Echt?”

“Ja,” zegt Kattouss, “Maar als ik in de gemeenteraad zit, trek ik me terug uit de stadsdeelraad. Alleen, daar praat ik liever niet over. Wilt u dat niet publiceren?”

Nou, we zijn er niet zo verbaasd over dat Kattouss na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer in de stadsdeelraad zal zitten. Hij staat namelijk op geen enkele PvdA kieslijst. Dus dat is geen nieuws.

Wat wel nieuws is, is dat Kattouss momenteel tegelijk voor de PvdA en voor Lijst 19 politieke activiteiten uitvoert. Hij maakte daarnet zelfs reclame voor zijn Lijst 19. Zijn ze bij de PvdA werkelijk zo principieel ruimdenkend?

Nou, nee dus.

We slaan de statuten er nog maar eens op na:

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PARTIJ VAN DE ARBEID

Artikel 4. Het lidmaatschap

Lid 5: PvdA-leden die zitting hebben in een vertegenwoordigend lichaam of lid zijn van een PvdA-bestuur kunnen geen lid zijn van een andere politieke groepering.

Dat is duidelijk zat. Hassan Kattouss overtreedt de statuten van de PvdA. Zijn naam staat openbaar op Lijst 19. Op de

website van de gemeente. En de PvdA doet niks. Ook de partijvoorzitter, mevrouw Ploumen, altijd zo actief in stadsdeel Slotervaart, houdt zich op de vlakte. Hoe zo dat?

Dat blijkt een gevoelige kwestie te zijn van heel plat rekenen. Het bewind van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch in Slotervaart was namelijk gebaseerd op de meest minimaal denkbare meerderheid. Eén zetel. De zetel van Hassan Kattouss. Die zetel moet nu dus koste wat het kost binnenboord gehouden worden. Als het niet kan zoals het hoort, dan moet het maar zoals het niet mag.

Ga maar na: In totaal zijn er in Slotervaart 21 zetels. Marcouch werd gesteund door een meerderheid van 11 zetels, bestaande uit GroenLinks en PvdA. De PvdA fractie bestaat, na het verdwijnen  van de drie zetels, die nu bij de partij Tulpen voor Amsterdam vormen (en onder die naam ook meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen) uit 8 zetels. De andere 3 zijn GroenLinks. Maar dat is dus feitelijk 7 zetels, want Kattouss mag volgens de statuten helemaal niet meer meedoen.

Kortom, de PvdA sjoemelt. Morgen is er een

vergadering, waarbij er een omstreden ‘uitwerkingsplan August Allebéplein’ doorheen gejast moet worden. U weet wel, dat beruchte plein. Kattouss moet dan kennelijk voor de vorm nog maar even meedoen als PvdA lid. Zit hij dus niet mee. Of er is daar een afspraakje over gemaakt met hem. Met de PvdA bonzen. Ze doen maar, bij de PvdA. Alles om Marcouch soepel door te geleiden naar de gemeenteraad. Marcouch mag geen gezichtsverlies leiden. De grote lijstduwer moet binnenboord blijven. Da’s nou PvdA politiek. En in de media hoor je daar niks over. Maar hier las u het.

jan engel zegt:

26 januari 2010 om 22:25

Dit is dus kenmerkend voor de bestuurscultuur van de PvdA. Vier jaar lang heb ik dit meegemaakt in de deelraad Slotervaart. Marcouch, olv pr buro PvdA, Cohen en Asscher ,maakt de dienst uit. Ga je daar niet in mee dan word je zonder blikken of blozen eruit gezet. Het hele incident over handenschudden en koranonderwijs en de afhandeling daarvan was het dieptepunt in mijn ‘carriere” Ik heb zelden zoiets beschamends meegemaakt.
Wat is nu na vier jaar het resultaat.
1. de hele fractie PvdA ligt finaal uit elkaar. Twee leden staan op onverkiesbare plaatsen voor Nieuw West. Vier mensen stoppen ermee, een heer gaat zelf verder – Kattouss en een heer sluit zich daarbij wrs aan
2.de grote parijleider is afgeserveerd door PvdA Osdorp/Slotermeer/Geuzenveld maar mag van Asscher nog mee doen in de CS.
3.de deelraad is verdeeld zoals het nog nooit is geweest (en ik zit er sinds 1994 in!) We hebben links van de voorzitter de coalite en rechts de oppositie. Zo hebben we nog nooit gewerkt! De coalitie Pvda en Groen Links wezen alle voorstellen van andere partijen standaard af waardor de kloof nog breder werd. Nu hebben ze voor Nieuw West zelfs een soort lijstverbinding!

Conclusie mag mi zijn dat partijleider Marcouch niet in staat is gebleken om de eenheid binnen zijn eigen partij en in zijn deelraad te bewerkstelligen integendeel zijn optreden heeft de scheiding grotendeels veroorzaakt. Toch geen reclame voor iemand die zo geprezen wordt door de hotemetoten van de PvdA

Kattouss heeft tegen gestemd bij het homobeleidsplan. Daar was Marcouch niet blij mee. Corrigerende gesprekken werden er geregeld!
Zelfs een taakstraf werd opgelegd Meegaan bij de opening/feest van een homotent. Als je dan zo dom bent om je straf niet te aanvaarden dan kom je niet meer op de lijst. Maar als je dan nog zo graag op het pluche wil dan ga je shoppen bij andere partijen of begint zelf met een lijst/partij.
Hassan Kattouss zal nu de stemmers proberen te trekken die ook niet blij waren met Marcouch en het homobeleidsplan Niettemin heeft
hij altijd betoogd dat hij helemaal niet tegen dat plan was maar er niet naar hem werd geluisterd. Tja en dat is een bekend verschijnsel binnen de PvdA
Naar bewoners wordt ook niet meer geluisterd. Het August Allebeplein is daar weer een voorbeeld van. PvdA er Ketelaar wil niets aanpassen en dus gaan de raad en de bewoners weer dwars. Nu zal de oppositie toch winnen want Kattouss kan nu eindelijk zijn hart volgen ipv de dwingende partij pvdalijn!

Jan Engel Tulpen voor Amsterdam

August-allebe2

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s